2021-05-03
Med den situation vi har i samhället samt underlaget på förbokade vagnar från butikerna gjordes en bedömning om hur mycket vagnar som skulle beställas. Den kan måhända varit lite i snålaste laget. 2 av de 4 vagnarna som började levereras i förra veckan är slut och det som finns kvar är inte mycket. Jag kommer tillverka fler vagnar men det kan ta lite tid. Tidigast efter sommaren om jag får tro på den prognos jag fått tidigare i vintras. Jag jobbar på att det skall gå fortare.
Mvh Rickard

2021-03-09
We have a new and our first dealer in southern Europe. We are happy to have EYRO Modellbahn GmbH as our friend. A big shipment of 80-ies coaches is on its way.
Mvh Rickard
 

2020-11-17
Färgprov på Connex-loggotyp. 
Vi hoppas dessa vagnar kan levereras under Maj månad 2021.

2020-03-15
Arbete pågår med att ta fram en modell Av SJ´s och TGOJ´s Ma lok i alla versioner.
(400, 700, 800 och 900 serien.) (Även TGOJ Ma 403)
När modellen kan levereras går inte att säga med hänsyn till rådande situation. Den är planerad/flyttad till 2022.
Modellen kommer bli en riktig supermodell framtagen av entusiaster för entusiaster...
 

2020-03-15
BlueX Concept och InterCity Concept produkterna har tills vidare utgått och är borttagna från hemsidan då produkten som den blivit presenterad inte kan levereras som det var tänkt. Jag har försökt föra samtal med Roco men dessa samtal har tyvärr inte resulterat i något konstruktivt, inte ens ett svar. Som det ser ut nu kommer jag se över möjligheten att ta fram en egen modell av Rc loken eller föra samtal med en annan tillverkare i frågan.
Detta projekt ligger således på hyllan tills förutsättningarna förändras.
 

2020-01-11
Arbetet med att ta fram nya svenska modeller pågår för fullt. HNoll har för avsikt att hålla samma höga nivå på detaljering och korrekthet i utförandet på kommande modeller i framtiden som uppvisats med personvagnarna i 80-talsserien. Det är ett tidsödande och kostsamt arbete men glädjen hos dem som köper HNolls produkter gör det värt varenda timme och krona.

Igår tog jag en semesterdag och gjorde ett besök hos designteamet i Köpenhamn/Danmark för att hjälpa till i det svåra arbete som krävs för att få en modell så korrekt i sitt utseénde som det är möjligt, att fånga en förebilds själ.
Med facit i hand kan jag säga att nästa modell från HNoll kommer att bli väldigt lik sin förebild. Detaljnivån är hög och förebildens själ finns där. 

Jag fick också insikt i hur mödosamt och lång tid det tar att rita detaljer och anpassa dem för verktygen samt för att det skall fungera praktiskt i monteringsprocessen. I och med vår gemensamma insats denna dag har vi sparat flera veckors arbete och är ett verktyg att ta med sig in i framtiden.