26 November
Provexemplaren av kommande serie Sov & Liggvagnar med nya vagnsnummer såg bra ut.
Alla vagnar flygs hem från Kina i slutet på denna veckan och bör dyka upp i butikerna under vecka 50.
I denna sändning är alla färger och vagnstyper med. Alla nya vagnsnummer finns med på hemsidan. Kika in under respektive vagnstyp för att ta del av vad som kommer till din lokala hobbyhandlare.
 

17 November
Nya vagnar i Sov & Liggvagnsserien lämnar Kina i nästa vecka och bör finnas i butik för leverans i början på December.
Denna serie blir den sista i serien med Sov och Liggvagnar. Det kan komma utgåvor med andra trafikbolag som Connex och TKAB under året men fokus kommer nu ligga på de 3000 restaurangvagnar i olika målningar som förväntas dyka upp senare delen av första kvartalet 2020. Verktygsarbetet med Sittvagnarna skall också påbörjas inom kort samt designarbetet med B4, BF4 och BF7. Sittvagnarna dyker upp under senare delen av 2020. Med lite tur kanske vi får se B4, BF4 och BF7 under början på 2021. Med lite tur får vi också under sista kvartalet 2020 se vår nästa produkt som inte har något gemensamt med vagnarna i 80-tals serien annat än att den också transporterar människor på räls.
 

3 Augusti
De första provskotten på Restaurangvagnarna väntas hem till Sverige om ca 3 veckor. Strålande nyheter om man frågar mig. Framtagandet av nya modeller i 80-tals serien är möjlig tack vare er kunder. Vi har fått en bra start om än med lite små bekymmer som varit hanterbara. Butikerna har fått i uppgift att ta imot förbokningar på restaurangvagnarna så jag kan beställa rätt antal i det utförande kunderna önskar. Skynda er till er återförsäljare och boka er restaurangvagn.
 

12 Maj
Framöver kommer vi inte ta fram särskilda vagnar med AC hjul från fabrik. Det har visat sig för övermäktigt/tidskrävande vid hantering av order samt har det kommit synpunkter på utförandet av hjulen. Vi kommer istället förse våra butiker med AC hjul där kunden själv får välja om våra hjul eller andras hjul passar bäst för den Märklinräls som brukas.