2021-07-12
Semestertider råder. Det kan ta lite längre tid att svara på frågor. 
Relevant och aktuell information presenteras alltid här. 

2021-06-19
Alla vagnar i B4 serien är upplagda. Info till butikerna kommer inom kort. För den observante kan man se att InterCity concept är tillbaks. Dock har den inte fått en egen sida ännu. Nyfikna och förväntasfulla får vänta till 2022 på detta set, men när det väl kommer.....

2021-06-07
Provskott på kommande B4, BF4 och BF7 väntas hem i dagarna. Det ser vi fram emot. Ännu en saknad modell på vår modelljärnväg. Denna vagn hoppas jag blir populär då den är lite ensam i tågsetten och behöver lite hjälp på traven för att nå sitt volymmål. Jag lägger sista handpåläggningen på  inredningsdetaljerna just nu och hoppas detta arbete ger bra skörd.

2021-05-16
Håll koll då Sov & Liggvagnarna börjar ta slut. Vissa vagnar är redan slut. Vi ser en ökad åtgång på Sov & Liggvagnar främst utomlands. 50% av försäljningen är utanför Sverige för tillfället.
Mvh Rickard

2020-03-15
Arbete pågår med att ta fram en modell Av SJ´s och TGOJ´s Ma lok i alla versioner.
(400, 700, 800 och 900 serien.) (Även TGOJ Ma 403)
När modellen kan levereras går inte att säga med hänsyn till rådande situation. Den är planerad/flyttad till 2022.
Modellen kommer bli en riktig supermodell framtagen av entusiaster för entusiaster...
 

2020-01-11
Arbetet med att ta fram nya svenska modeller pågår för fullt. HNoll har för avsikt att hålla samma höga nivå på detaljering och korrekthet i utförandet på kommande modeller i framtiden som uppvisats med personvagnarna i 80-talsserien. Det är ett tidsödande och kostsamt arbete men glädjen hos dem som köper HNolls produkter gör det värt varenda timme och krona.

Igår tog jag en semesterdag och gjorde ett besök hos designteamet i Köpenhamn/Danmark för att hjälpa till i det svåra arbete som krävs för att få en modell så korrekt i sitt utseénde som det är möjligt, att fånga en förebilds själ.
Med facit i hand kan jag säga att nästa modell från HNoll kommer att bli väldigt lik sin förebild. Detaljnivån är hög och förebildens själ finns där. 

Jag fick också insikt i hur mödosamt och lång tid det tar att rita detaljer och anpassa dem för verktygen samt för att det skall fungera praktiskt i monteringsprocessen. I och med vår gemensamma insats denna dag har vi sparat flera veckors arbete och är ett verktyg att ta med sig in i framtiden.