2022-01-06
Hej och en mycket god fortsättning på er.
Ett återkommande problem är leveranstider som inte kan infrias. Jag kommer fortsätta uppdatera er med den informationen jag har men man får kallt räkna med att leveranstider kommer att ändras.
Just nu ser passagerarvagnarna ut att tillverkas efter det Kinesiska nyåret. De lämnar då Kina unde April månad. Således kan det vara så att vi firar Midsommar innan vi får se dessa vagnar. Hur det går för B4 serien vet jag inte ännu. Jag är oerhört besviken och kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för alla dessa förseningar. De förseningar som vi tampas med nu drabbar allt som komma skall. Håll ut.....

Mvh RIckard

2021-11-07
Det har kommit ett preliminärt leveransbesked på Passagerarvagnarna. Slutet på februari lämnar vagnarna Kina vilket innebär leverans Mars-Maj beroende på fraktalternativ. B4 ligger ca 2 månader efter. 
Vi får hoppas att leveransplanen för B4 vagnarna håller. 

Planen är att Specialvagnarna står på tur. Vi får dock se om dessa är möjliga att tillverka just nu då det kom överraskande höga kostnader för dessa som otvivelaktigt kommer göra dessa vagnar olönsamma.
De "SKALL" göras men de får göras när ekonomin är stabil.

Lagersaldo på vagnar som finns till försäljning ligger på 12% av den totala inköpta volymen. En del vagnstyper är helt slut och vi får se Sov & Liggvagnarna samt Restaurangvagnarna i 80-tals serien ett avslutat kapitel.
Det kommer tillverkas en liten serie bruna R4 då efterfrågan tillåter detta. 
(RB11 Blue-X kommer att kompletteras om vagnarna inte räcker till vid släppet av A11 och B11)

Mvh Rickard

2021-10-17
Tågkompaniet och Connex Sov & Liggvagnar har sålt såpass att de har gått med plusresultat. Serien är producerad i 120 exemplar av varje vagn. Det är dock för få sålda för att motivera en fortsättning med fler vagnsnummer. 
Det kommer inte att tillverkas mer vagnar i denna serien. Det blir en engångserie.
Resterande vagnar i serien TKAB och Connex kommer självklart att tillverkas.
Mvh Rickard

2021-10-17
Brist på ström i Kina gör att kommande leveranser blir försenade. Det går inte med säkerthet att säga när man kan leverera personvagnarna samt B4 vagnarna. Fraktkostnaderna är fortfarande dyra vilket troligtvis innebär att det blir långsam frakt med Båt/Tåg. Man får vara realistisk och räkna med leverans 2022. Intäkterna från dessa produkterna blir försenade vilket påverkar modeller planerade under 2022. Det är väldigt tråkigt att detta händer och inget man kan påverka. Det enda positiva just nu är att man kan lägga ännu mera tid på detaljer under designstadiet på kommande modeller. Kommande modeller kommer bli riktigt fina modeller.
Mer information kommer när det finns något matnyttigt.
Mvh Rickard
 

2021-09-12
Ett besök i Danmark var precis vad som behövdes. Motivationen är på topp.
Motorvagnarna är klara för verktygstillverkning. Det kommer bli ett omtyckt tillskott till dem som kör med passagerare. Jag hoppas kunna visa en första gjutning från verktyget under de sista veckorna av 2021.
(Edit: Verktygstillverkningen är inte påbörjad då det råder stor osäkerhet kring mycket i Kina just nu.)

Ma loken har fått ett rejällt lyft sedan i vintras. I och med att vi har gott om tid kan detta lok få den tid det behöver under designstadiet vilket bådar för ett mycket attraktivt lok både funktionsmässigt och utseendemässigt.
Jag hoppas kunna visa riktigt bra designbilder innan året är slut.
(Edit: Bilder finns på Facebook.)

Leveranserna av passagerarvagnarna kan förhoppningsvis ske under slutet av 2021. Blue X vagnarna A11 och B11 är flyttade till 2022 (Mars-April-Maj) tillsammans med B4 vagnarna då vi gör om ett verktyg till fönsterrutorna på B11. 

Specialvagnarna kommer att dröja ett tag till. Ett missförstånd kring kostnader har gjort att dessa vagnar blir löjligt dyra att tillverka. Hur det kunde bli så kan jag inte hitta någon förklaring till. Det kommer bli oerhört svårt att få ekonomi i dessa vagnar. Därför pausar vi dem ett kort tag så vi kan använda pengarna till pågående projekt. Specialvagnarna är alltså inte borttagna utan pausade under en kort tid.

Mvh Rickard

2021-09-05
Sommaren verkar vara över på de flesta håll. Vi tar nya krafttag för att hösten skall bli så produktiv som möjligt.
Denna veckan åker jag till Danmark för att följa upp de produktiva saker som behöver komma på plats inför kommande levernaser. Jag kommer också finslipa på detaljerna på kommande motorvagn där vi vill säkerställa en enkel och god funktion vid multipeldrift samt den elektriska kopplingen mellan vagnarna. TGOJ´s Ma lok kommer också få de sista pusselbitarna på plats så detta lok är redo när det finns utrymme i produktionen. Framåt Jul hoppas jag kunna berätta mer om kommande motorvagnar samt en annan överraskning för er som gillar modeller med hög igenkänningsfaktor. 
Mvh Rickard

2021-06-19
Alla vagnar i B4 serien är upplagda. Info till butikerna kommer inom kort. För den observante kan man se att InterCity concept är tillbaks. Dock har den inte fått en egen sida ännu. Nyfikna och förväntasfulla får vänta till 2023 på detta set, men när det väl kommer.....

2021-06-07
Provskott på kommande B4, BF4 och BF7 väntas hem i dagarna. Det ser vi fram emot. Ännu en saknad modell på vår modelljärnväg. Denna vagn hoppas jag blir populär då den är lite ensam i tågsetten och behöver lite hjälp på traven för att nå sitt volymmål. Jag lägger sista handpåläggningen på  inredningsdetaljerna just nu och hoppas detta arbete ger bra skörd.

2021-05-16
Håll koll då Sov & Liggvagnarna börjar ta slut. Vissa vagnar är redan slut. Vi ser en ökad åtgång på Sov & Liggvagnar främst utomlands. 50% av försäljningen är utanför Sverige för tillfället.
Mvh Rickard

2020-03-15
Arbete pågår med att ta fram en modell Av SJ´s och TGOJ´s Ma lok i alla versioner.
(400, 700, 800 och 900 serien.) (Även TGOJ Ma 403)
När modellen kan levereras går inte att säga med hänsyn till rådande situation. Den är planerad/flyttad till 2023.
Modellen kommer bli en riktig supermodell framtagen av entusiaster för entusiaster...
 

2020-01-11
Arbetet med att ta fram nya svenska modeller pågår för fullt. HNoll har för avsikt att hålla samma höga nivå på detaljering och korrekthet i utförandet på kommande modeller i framtiden som uppvisats med personvagnarna i 80-talsserien. Det är ett tidsödande och kostsamt arbete men glädjen hos dem som köper HNolls produkter gör det värt varenda timme och krona.

Igår tog jag en semesterdag och gjorde ett besök hos designteamet i Köpenhamn/Danmark för att hjälpa till i det svåra arbete som krävs för att få en modell så korrekt i sitt utseénde som det är möjligt, att fånga en förebilds själ.
Med facit i hand kan jag säga att nästa modell från HNoll kommer att bli väldigt lik sin förebild. Detaljnivån är hög och förebildens själ finns där. 

Jag fick också insikt i hur mödosamt och lång tid det tar att rita detaljer och anpassa dem för verktygen samt för att det skall fungera praktiskt i monteringsprocessen. I och med vår gemensamma insats denna dag har vi sparat flera veckors arbete och är ett verktyg att ta med sig in i framtiden.